3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Zupa fasolowa z pulpecikami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wariant Zupa fasolowa z pulpecikami

  • 30 g masła
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 1/4 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 1/4 łyżeczki cząbru suszonego
  • 450-500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej
  • 250 g włoszczyzny, (marchewki, selera, pietruszki i pora), pokrojonej na kawaki
  • 500 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 800 g wody
  • 1 łyżeczki kostka bulionu warzywnego
  • 240 g białej z fasoli, z puszki, wypłukanej
  • 2 łyżki Natki pietruszki, posiekanej
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Natłuścić wkład Varomy i dolną część przystawki Varoma, odstawić. Mięso włożyć do miski, dodać 1/4 łyżeczki soli, pieprz, paptykę i 1/4 łyżeczki cząbru, dokładnie wymieszać i uformować pulpeciki o śr 2 cm

    2. W dolnej części przystawki Varoma umieścić pulpety, na wkładzie Varomy umięcić zieloną fasolkę, odstawić. .

    3. Do naczynia miksującego włożyć włoszczyznę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Zgarnąć kopystką.

    4. Dodać masło, poddusić 2 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. [1] .

    5. Zdjąć przystawkę Varoma i odstawić. Do naczynia miksującego dodać ziemniaki, wodę, kostkę bulionu, 1 łyżeczkę soli, pieprz i 1 łyżeczkę cząbru, nałożyć przystawkę Varoma, gotować 20 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .

    6. Zdjąć przystawkę Varoma i odstawić. Do naczynia miksującego dodać białą fasolę, ponownie nałożyć przystawkę Varoma, gotować 5 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. Gentle stir setting .

    7. Zieloną fasolkę przełożyć z Varomy do naczynia miksującego, wymieszać z pozostałymi składnikami przy pomocy kopystki 10 s/ Counter-clockwise operation /obr. 2.

    8. Zupę doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną natką pietruszki.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis z książki gorące zupy jak u mamy


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy