Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Wariant Krupnik
- 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 100 g kaszy jęczmiennej, wypłukanej
- 1 kostka bulionu drobiowego
- 2 łyżki przyprawy uniwersalnej, warzywnej (patrz wskazówka)
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1300 g wody, (około)
-
6
22min
Czas całkowity 22minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć warzywa, rozdrobnić 6 s/obr. 4.
- Dodać mięso i pozostałe składniki z wyjątkiem pietruszki. Dolać wodę do objętości 2 litrów, gotować 25 min/100°C/
/>/obr. 2.
- Zupę przelać do wazy, posypać posiekaną natką pietruszki.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz