3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Strogonow


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Strogonow

  • 2 łyżki Papryki słodkiej
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczki majeranku suszonego
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki koncetratu bulionu wołowego
  • 1 łyżeczek pieprzu czarnego
  • 2-3 liście laurowe
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 500 g wody
  • 500 g mięsa wołowego gulaszowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 160 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 100 g cebuli pokrojonej na połówki
  • 100 g kiszonych ogórków pokrojonych
  • 180 g papryki czerwonej pokrojonrj
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4s/obr 5, składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodać oliwy z oliwek,paprykę słodką,paprykę ostrą,majeranek, poddusic 5 min/veroma/obr 1.
  3. Dodać piczarki, poddusić 5 min/veroma/obr 1.
  4. Dodać mięso i koncentrat pomidorowy, dusić 10 min/120/obr 1.
  5. Dodać pomidory, wodę, sól, pieprz,koncentrat bulionu mięsnego, liść laurowyi ziele angielskie, gotować 40 min/100/obrMieszanie.
  6. Dodać ziemniaki, gotować 10 min/100/obr1.
  7. Dodać paprykę czerwoną, gotować 8min/100/1.
  8. Dodać ogórki kiszone, podgrzać 1 min/90/obr 1.
  9. Smacznego tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • great recipe geometry dash online

    Zgłoszony przez tricepsallthough na stycznia 25, 2024 at 04:05.

    great recipe geometry dash online

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszedł pyszny! Pozdrawiam

    Zgłoszony przez Flaziu na marca 19, 2019 at 14:49.

    Wyszedł pyszny! Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry!😊

    Zgłoszony przez Ida73 na września 7, 2018 at 22:42.

    Bardzo dobry!😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis, co prawda zrobiłam bez...

    Zgłoszony przez barbara@ na grudnia 3, 2017 at 21:20.

    super przepis, co prawda zrobiłam bez ziemniaków, ale rewelacyjny smak!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak...

    Zgłoszony przez aksa18 na września 12, 2017 at 19:37.

    Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak wspaniały tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszo super niczego nie zmieniaam misko miciutkie...

    Zgłoszony przez Agnieszeczka na maja 15, 2017 at 16:57.

    Wyszło super!!! niczego nie zmieniałam, mięsko mięciutkie tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej...

    Zgłoszony przez borba na lutego 22, 2017 at 22:43.

    Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej (nie wiem, jak z polędwicą wołową by było) jest za krótki, bo mięso po półtorej godziny obróbki jest gumowate.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze