Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Strogonow
- 2 łyżki Papryki słodkiej
- 1/4 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczki majeranku suszonego
- 1 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki koncetratu bulionu wołowego
- 1 łyżeczek pieprzu czarnego
- 2-3 liście laurowe
- 2-3 ziarenka ziela angielskiego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 500 g wody
- 500 g mięsa wołowego gulaszowego pokrojonego na 2-3 cm kawałki
- 160 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
- 250 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cebuli pokrojonej na połówki
- 100 g kiszonych ogórków pokrojonych
- 180 g papryki czerwonej pokrojonrj
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 4s/obr 5, składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać oliwy z oliwek,paprykę słodką,paprykę ostrą,majeranek, poddusic 5 min/veroma/obr 1.
- Dodać piczarki, poddusić 5 min/veroma/obr 1.
- Dodać mięso i koncentrat pomidorowy, dusić 10 min/120/obr 1.
-
Dodać pomidory, wodę, sól, pieprz,koncentrat bulionu mięsnego, liść laurowyi ziele angielskie, gotować 40 min/100/obr
.
- Dodać ziemniaki, gotować 10 min/100/obr1.
- Dodać paprykę czerwoną, gotować 8min/100/1.
- Dodać ogórki kiszone, podgrzać 1 min/90/obr 1.
-
Smacznego
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry!😊
Bardzo dobry!😊
super przepis, co prawda zrobiłam bez...
super przepis, co prawda zrobiłam bez ziemniaków, ale rewelacyjny smak!
Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak...
Wyszło pycha - mięsko miękkie - i smak wspaniały
Wyszo super niczego nie zmieniaam misko miciutkie...
Wyszło super!!! niczego nie zmieniałam, mięsko mięciutkie
Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej...
Zdecydowanie czas gotowania wołowiny gulaszowej (nie wiem, jak z polędwicą wołową by było) jest za krótki, bo mięso po półtorej godziny obróbki jest gumowate.