Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

Rosół

  • 3 marchewki
  • 1 por (biała część)
  • 1 pęczka Natki pietruszki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 selera korzeniowego
  • kilka liści selera
  • 1 kawałki kapusty włoskiej
  • 1 korpus kurczaka
  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 2 płaskie łyżki lubczyku, suszonego
  • 1 łyżek przyprawy unwersalnej
  • 1,5 litra wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Rosołu
  1. Wszystkie składniki umyć, a warzywa korzeniowe obrać ze skórki. Do TM wlać 1,5 litra wody, warzywa włożyć do koszyczka i umieścić w TM, następnie posypać przyprawą uniwersalną. Części kurczaka wcześniej umyte umieścić w Varomie i obsypać lubczykiem. Czas należy ustawić najpierw na 60 min, temperatura Varoma, poz. 2. Po upływie godziny należy ustawić czas jeszcze na 30 min. przy tej samej pozycji i temperaturze jak poprzednio.

Porady

Rosół jest dosyć aromatyczny. Jeżeli wyjdzie za bardzo esencjonalny należy dolać do niego około 0,5 l wrzątku.

Smacznego tmrc_emoticons.)

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rosół

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 30, 2013 at 12:23
    2.0

    A ja stawiam dwóję i przestrzegam przed gotowaniem tego rosołu. Właśnie go ugotowałam. Jest mętny, w naczyniu zostało go tyle co noże przykryte. Sadzę., że autorka nie wie jaki powinien być prawdziwy rosół. Porażka, przynajmniej w moim wydaniu.  tmrc_emoticons.J) 

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • czerwca 27, 2013 at 13:26
    2.0

    Muszę i ja wypróbować, choć sadziłam, że rosół powinien , po zagotowaniu, gotowac się w niższej teperaturze, już nie varoma, ale np.80st.C. Może jestem w błędzie, trzeba sprawdzić tę wersję. Big Smile Cooking 1

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • czerwca 27, 2013 at 12:58
    5.0

    tmrc_emoticons.)pyszności, testowałam wczoraj Cooking 9

     

    Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...

Are you sure to delete this comment ?