Składniki
Rosół
- 3 marchewki
 - 1 por (biała część)
 - 1 pęczka Natki pietruszki
 - 1 korzeń pietruszki
 - 1 selera korzeniowego
 - kilka liści selera
 - 1 kawałki kapusty włoskiej
 - 1 korpus kurczaka
 - 1 ćwiartka z kurczaka
 - 2 płaskie łyżki lubczyku, suszonego
 - 1 łyżek przyprawy unwersalnej
 - 1,5 litra wody
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Varoma - 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umyć, a warzywa korzeniowe obrać ze skórki. Do TM wlać 1,5 litra wody, warzywa włożyć do koszyczka i umieścić w TM, następnie posypać przyprawą uniwersalną. Części kurczaka wcześniej umyte umieścić w Varomie i obsypać lubczykiem. Czas należy ustawić najpierw na 60 min, temperatura Varoma, poz. 2. Po upływie godziny należy ustawić czas jeszcze na 30 min. przy tej samej pozycji i temperaturze jak poprzednio.
Rosołu
Porady
Rosół jest dosyć aromatyczny. Jeżeli wyjdzie za bardzo esencjonalny należy dolać do niego około 0,5 l wrzątku.
Smacznego ![]()
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 31
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
A ja stawiam dwóję i przestrzegam przed gotowaniem tego rosołu. Właśnie go ugotowałam. Jest mętny, w naczyniu zostało go tyle co noże przykryte. Sadzę., że autorka nie wie jaki powinien być prawdziwy rosół. Porażka, przynajmniej w moim wydaniu.
 
Muszę i ja wypróbować, choć sadziłam, że rosół powinien , po zagotowaniu, gotowac się w niższej teperaturze, już nie varoma, ale np.80st.C. Może jestem w błędzie, trzeba sprawdzić tę wersję.
 