3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pyszne flaczki


Wydrukuj:
4

Składniki

8 osoba/osoby

FLAKI

  • 45 g marchewki
  • 40 g pietruszki
  • 30 g selera
  • 1500 g wody
  • 5 g lubczyku, mrożony lub świeży
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 120 g wołowiny, pokrojonej w paseczki
  • 1 łyżeczki soli
  • 500 g flaków, wcześniej podgotowanych
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • 130 g włoszczyzny, marchewka, pietruszka, seler starte na tarce
  • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Flaczki
  1. 1.Marchewkę, pietruszkę i seler siekamy 5 sek obrót 5,5


    2. dodajemy wodę, liście i ziele, lubczyk, wołowinę, łyżeczkę soli nastawiamy 20 min 100°C obrót 1


    3.po tym czasie dodajemy flaki , majeranek i czosnek nastawiamy 60 min 100°C


    4.po 40 min dodajemy włoszczyznę startą na tarce



    5.flaki przyprawiamy wg własnego uznania używając soli, pieprzu i czerwonej papryki.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy