Tu jesteś:
4
Składniki
8 osoba/osoby
FLAKI
- 45 g marchewki
- 40 g pietruszki
- 30 g selera
- 1500 g wody
- 5 g lubczyku, mrożony lub świeży
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielskie
- 120 g wołowiny, pokrojonej w paseczki
- 1 łyżeczki soli
- 500 g flaków, wcześniej podgotowanych
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 ząbki czosnku
- 130 g włoszczyzny, marchewka, pietruszka, seler starte na tarce
- 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1.Marchewkę, pietruszkę i seler siekamy 5 sek obrót 5,5
2. dodajemy wodę, liście i ziele, lubczyk, wołowinę, łyżeczkę soli nastawiamy 20 min 100°C obrót 1
3.po tym czasie dodajemy flaki , majeranek i czosnek nastawiamy 60 min 100°C
4.po 40 min dodajemy włoszczyznę startą na tarce
5.flaki przyprawiamy wg własnego uznania używając soli, pieprzu i czerwonej papryki.
Flaczki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz