Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
Pomidorówka 🍅
- 1 filety pierś z kurczaka, Vegeta
- masło, Do smażenia
- 1100 gramów woda
- 300 gramów włoszczyzna
- 2-3 ziele angielskie
- 1-2 liść laurowy
- 100 gramów śmietanka
- 400 gramów pomidorów, Można z puszki
- 1 łyżki przecier pomidorowy
- 1 ząbka czosnek
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżki sos Maggie, pieprz, sól
- natka pietruszki
5
Przygotowanie
- Pokroić Pierś na niewielkie kawałki + Vegeta.
Obsmażyć lekko na masełku, żeby wywar był bardziej aromatyczny. - Pokryć noże osłoną, uruchomić wagę ➡️ wlać do naczynia wodę + ziele angielskie, liść laurowy, por/cebula (zapieczona) + pokrojone w niewielkie kawałki warzywa + usmażona Pierś ➡️ gotować 40min/100°C/
"Mieszanie" /
"Obroty wsteczne"
- Wywar przelać do innego naczynia,
Obrać i pokroić pomidory. - Mięso, Pomidory, Przecier, Śmietanka, Czosnek + trochę wywaru miksować 15s/5
"Miksowanie" + 15s/5
"Miksowanie" ➡️ pozbierać ze ścian i z pokrywki kopystką
- Szklanka wywaru + 2st.ł Mąki ➡️ wymieszać zaklepkę w osobnym naczyniu.
Dodać do miksera razem z pozostałym wywarem + 1st.ł Maggie, pieprz, sól ➡️ wymieszać 20s/3"Miksowanie"
- Gotować 12min/100°C/1.5
"Obroty wsteczne"
Na koniec dodać Pietruszkę ➡️ wymieszać 10s/3"Obroty wsteczne"
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zupę podawać z Makaronem lub Ryżem
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz