Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
ok. 700g warzyw wg uznania
- 350 g kalafiora, same różyczki
- 210 g ziemniaków
- 170 g marchwi
- 40 g selera
- 25 g Pora
- 17 g pietruszka, kędzierzawa, świeża
- 1 porcji masła
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 1 szczypty chili, mielone
-
6
40min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Obrane warzywa i cebulę dajemy do
"Blokada naczynia miksującego" i miksujemy czas 15 s/obr 5 (możemy warzywa pokroić na większe kawałki).
2. Następnie dolewamy wodę i nastawiamy na gotowanie czas 25min/100st/obr 1
3. Pod koniec gotowanie dajemy sól, pieprz, chili, koperek oraz masło.
4. Czekamy chwilę aby smaki przypraw i koperku przeszły do zupy i miksujemy na krem czas 1 min/obr 9.
Podawać z makaronem lub grzankami.
Krem z warzyw
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Kalafior pokroić/rozdzielić na małe różyczki.
Wszystkie warzywa dokładnie obrać i przemyć.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz