3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flaczki z KOZIEJ BRODY


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Flaczki z KOZIE BRODY

  • 400 g grzyb, świeży, Siedzuń sosnowy(kozia broda)
  • 120 g marchwi
  • 30 g Pora, pokrojonego w plastry 1cm
  • 2000 g woda, gorąca
  • 1 łyżeczki koncentrat bulionu
  • 1 liście liść laurowy, suszony
  • 2 kulki ziarno ziela angielskiego
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżki majeranek, suszony
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 1 łyżeczki papryka ostra, mielona
  • 0,5 łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 0,24 łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 łyżki zasmażki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, i por, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
    2.Do naczynia miksującego dodać KOZIĄ BRODĘ, wodę, koncentrat bulionu mięsnego, liść laurowy, ziele angielskie, sól i gotować 20 min/100°C//obr. 0.5.
    3.Dodać majeranek, słodką paprykę, ostrą paprykę, pieprz, imbir, gałkę muszkatołową i zasmażkę, gotować kolejne 5 min/95°C//obr. 1.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy