Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Flaczki wołowe
- 2 kostki rosołowa, wołowe
- 1 płaskich łyżek Papryki słodkiej
- 3 płaskich łyżek majeranku
- 300 g mieszanki warzywnej, (marchew, pietruszka, seler, cebula)
- 1300 g wody ciepłej
- 500 g flaków wołowych, gotowanych
- 1 płaskich łyżek soli
- 3 płaskich łyżek margaryny
- 3 płaskich łyżek mąki przennej
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1.W "Blokada naczynia miksującego" rozdrobnić warzywa 5s/obr.6.
2. Do "Blokada naczynia miksującego" wlać 1300g ciepłej wody, dodać kostki rosołowe i przyprawy oraz dodać flaki. Zamknąć "Blokada naczynia miksującego" i na otwór nałożyć koszyczek, aby przy gotowaniu płyn się nie rozpryskiwał. Gotować 20min/100C/"Obroty wsteczne" /obr.2
3. Kiedy zupa się będzie gotowała na patelni rozpuścić margarynę i dodać mąkę mieszając aby nie było grudek. Smażyć ok 5 min. Pozostawić do ostygnięcia i dodać zimną do ugotowanej zupy. Wymieszać i podawać z chlebem.
Flaczki wołowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Należy pamiętać, że zimną zasmażkę dodajemy do gorącego płynu, a gorącą zasmażkę do zimnego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTrzeba jeszcze dobrze doprawić, ja gotuję...
Trzeba jeszcze dobrze doprawić, ja gotuję jeszcze wołowy rosół z mięsem + te flaki i przyprawy, duzo przypraw.
Witam, musiałam dogotować jeszcze 7 min,...
Witam, musiałam dogotować jeszcze 7 min, dołożyłam jeszcze pieprz. Dobrze jest zrobić wołowy wywar zamiast kostki
Uwielbiam gotować z TM5
pychotaPOLECAM
pychota!!!!POLECAM!!!
Przepis super, rzeczywiście zupkę robi się...
Przepis super, rzeczywiście zupkę robi się expresowo, moim zdaniem zabrakło przypraw: ostrej papryki, pieprzu i przede wszystkim gałki muszkatołowej
Ja dodaję oczywiście świezy imbir podczas...
Ja dodaję oczywiście świezy imbir podczas gotowania, osobno gotuje rosołek na prędze wołowej, potem dolewam do tego flaki z termomixa i kroję mięsko wołowe na drobne kawałki i dopiero teraz są to juz prawdziwe flaki, doprawiłam własnie ostra papryczką świeżą, ale ostre!!!!!! Polecam dla zwolenników kuchni nieco bardziej pikantnej.
Ja dodałałam jeszcze imbir, najlepiej świeży,...
Ja dodałałam jeszcze imbir, najlepiej świeży, są zdecydowanie bardziej aromatyczne.
Przepis wypróbowałam, flaczki wyszły...
Przepis wypróbowałam, flaczki wyszły super
Flaczki dobre i przede
Flaczki dobre i przede wszystkim SZYBKIE! Mnie osobiście w przepisie zabrakło pieprzu, po doprawieniu - są jeszcze lepsze.
polecam
polecam
Czy składniki są już
Czy składniki są już poprawione, ma być 1 Łyżka czy Łyżeczka soli ???
Pozdrawiam
Asiak1 napisał: Czy nie
o matko! faktycznie zrobiłam w przepisie błąd. już go poprwiłam. bardzo dziękuję za zwrócenie uwagi. pozdrawiam
Czy nie pomyliła się Pani z
Czy nie pomyliła się Pani z ilością przyprawy uniwersalnej? Wygląda na to, że bardzo słone danie wyjdzie.