3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Botwinka z ziemniakami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Botwinka z ziemniakami

  • 1-2 pęczków botwinki
  • 1 czerwony burak
  • 500 gramów włoszczyzny
  • 200 gramów ziemniaków
  • 1 łyżki koncentrat bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu, świeżo mielonego
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 łyżek śmietany, 36% tłuszczu
  • pół pęczka koperku, świeżego
  • 1200 g wody
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 6
    35min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
5

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 3 s/obr. 8. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie warzywa (z wyłączeniem botwinki), rozdrobnić 4 s/obr. 4.5.
  3. Dodać koncentrat bulionu, sól, pieprz i wodę, zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek, gotować 25 min/100°C/Counter-clockwise operation/obr. 1.
    W międzyczasie dorzucać pokrojoną botwinkę: zacząć od malutkich buraczków (jeśli są), potem łodyżki, na końcu liście.
  4. Dodać śmietanę i sok z cytryny, wymieszać 5 sek/Counter-clockwise operation/obr. 4.
  5. Botwinkę z ziemniakami podawać z dodatkiem jajka, udekorowaną koperkiem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy