Składniki
5 porcja/porcje/porcji
- garśc listków pietruszki
- 250 gramów pomidorów
- 100 gramów cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 100 gramów marchewki
- 50 gramów korzenia pietruszki
- 50 gramów selera
- 100 gramów zielonej fasolki szparagowej świeżej lub mrozonej
- 200 gramów buraków
- 1000 gramów wody
- sól , pieprz , vegeta do smaku
- sok z połowy cytryny
- 30 gramów oliwy z oliwek
- 70 gramów śmietanki 12% do zup i sosów
- 200 gramów ziemniaków
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Umyte liście pietruszki oraz pomidory bez szypułek pokrojone na mniejsze kawałki rozdrabniamy 3 sek/ obr. 7
Przełożyć do miseczki
Wszystkie warzyma umyć i obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę . Pozostałe warzywa w mniejsze kawałki
W naczyniu miksującym umieścić cebulę , czosnek, marchew, korzeń pietruszki, seler i buraki - rozdrobnić 5 sek./ obr5
Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
Dodać 30 gramów oliwy i nastawić 7min./Varoma/ obr.1
Do uduszonych warzyw dodać litr wody, fasolkę szparagową pokrojoną w ok 2 cm kawałki, doprawić pieprzem i vegetą do smaku.
Gotujemy 18 min./ 100° C/"Obroty wsteczne" /obr.1
Po ok 5 minutach gotowania dodajemy przez otwór w pokrywie ziemniaki pokrojone w kostkę.
Po zakończeniu pierwszego etapu gotowania dodajemy przygotowane wcześniej pomidory z pietruszką i gotujemy 5 min/100° C/"Obroty wsteczne" /obr.1
Na koniec gotowy barszcz zakwasić sokiem z cytryny oraz zabielić smietanką 12% do zup wymieszać 3 sek./ obr 3
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Barszczyk podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSmaczna, ale szału nie robi. ...
Smaczna, ale szału nie robi.
Szczerze mówiąc nie wiem czego jej brakuje 🤔
pycha!
pycha!
Przepyszny Mniam
Przepyszny 😋Mniam🤤
Pyszna i zdrowa, same
Pyszna i zdrowa, same warzywka mniam
Dzięki! Dodaje do
Dzięki! Dodaje do wypróbowania
Niestety mam odmienne zdanie.
Niestety mam odmienne zdanie. Wykonany zgodnie z przepisem bardzo "cienki" i nijaki w smaku. Wymaga sporej modyfikacji aby uzyskać smak prawdziwego ukraińskiego.
Świetny przepis! Dodałam inną
Świetny przepis! Dodałam inną fasolę i nieco inaczej doprawiłam, ale wyszło rewelacyjnie.
Bardzo dobry barszcz i też
Bardzo dobry barszcz i też doprawiłam trochę po swojemu
robiłam i jest pyszny.
robiłam i jest pyszny. DOprawiłam troche po swojemu bo Twoj przepis był za łagodny Przypadkowo chcąc podgrzać zupe nieco zmiksowałam wszystkie warzywa raz jeszcze ale przedz to chyba bardziej mi smakowały Ogólnie super zupka!
dajemy do wyprobowania
dajemy do wyprobowania
Pychota
Pychota
pychota, wczoraj zrobiłam na
pychota, wczoraj zrobiłam na obiad wszyscy się zajadali
MNIAAAAM! Pycha!!! Ja
MNIAAAAM! Pycha!!!
Ja ugotowałam z całej botwinki
Pycha, polecam wszytskim
Pycha, polecam wszytskim miłosnikom tej zupy, zawsze ją się długo robiło ale w TM to raz dwa i gotowe, a przede wszytskim pyszne
(Brak tematu)
Bardzo smaczny! Polecam!
Bardzo smaczny! Polecam! Zamiast jajka dodałam już na talerz, po 1 łyżce skwareczków z wędzonego boczku
Barszcz smaczny ,ale według
Barszcz smaczny ,ale według mnie za kwaśny następnym razem dam mniej soku z cytryny.
Wczoraj ugotowałam i jestem
Wczoraj ugotowałam i jestem zachwycona jego smakiem. Polecam!!
Mistrzostwo świata pycha.
Mistrzostwo świata pycha.