 
                                            
                                    Składniki
- 20 gramów oliwyz oliwek
- 2-3 marchewki pokrojone w plasterki
- 1000 gramów wywar warzywny
- 2-3 ziemniaki
- 100 gramów jarmużu, ( ok 3 liście )
- 1 puszki fasolki białej , drobnej
- 2 łyżki natki pietruszki, posiekanej
- sól, do smaku
- pieprz czarny do smaku
- 3-4 łodyżki selera naciowego
- 100 gramów cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Warzywa umyć. Ziemniaki i marchew obrać. Jarmuż umyć, poszarpać na małe kawałki - wyrzucić łodygi. - Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. - Łodygi selera naciowego pokroic na 4 cm kawałki. - Cebulę i pokrojone łodygi selera umiescić w naczyniu miksującym - posiekać 5s. / obr. 5 - zgarnąć kopystką na dno. - Dodać oliwę i duścić 5 min./Varoma/ obr.1 - Marchew pokroić w cienkie plasterki, dodać do uduszonej cebuli i selera - dusic 2,5 min./Varoma/  "Obroty wsteczne" / obr.1 "Obroty wsteczne" / obr.1- Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do uduszonych warzyw, zalać bulionem warzywnym, doprawic do smaku solą i pieprzem. - Gotować 15 min. /100 stopni/  "Obroty wsteczne" / obr.1 "Obroty wsteczne" / obr.1- Fasolę z puszki odsaczyć na koszyczku i przepłukać. - Do prawie ugotowanej zupy dodać jarmuż i fasolkę - gotować kolejne 5 min./100 stopni/  "Obroty wsteczne" / obr.1 "Obroty wsteczne" / obr.1- Gotowa zupę podawać z siekana natką pietruszki. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Jak mam wszystko kroić to po co thermomix. Przecież można warzywa rozdrobnić w TM.
Proszę bardzo, tak naprawde krojona jest tylko marchewka. Dla mnie po prostu zupa z plastrami marchewki ma wieksze walory estetyczne i duzo ładniej prezentuje się na talerzu. Co do ziemniakow to raczej w wiekszosci przepisów na zupy dodajemy je pokrojone w kostkę - no chyba, że ma Pani ochotę na zupe krem, to proszę rozdrabniać.