3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TRUFLOWY MAJONEZ


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

TRUFLOWY MAJONEZ

  • 2 żółtka, temperatura pokojowa
  • 100 g oliwa truflowa
  • 100 g olej rzepakowy
  • 2 łyżeczki musztardy, delikatesowa/stołowa
  • 2 szczypty pieprz, mielony
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki kurkuma, mielona
  • 1 łyżecza soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    MAJONEZ
  1. 1. Do osobnych naczyń odważyć oliwę truflową oraz olej, odstawić na bok.
    2. Do naczynia miksującego Blokada naczynia miksującego włożyć motylek następnie żółtka, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny, kurkumę, ocet
    3. 2min/obr.4 w tym czasie przez otwór naczynia wlewamy oliwę truflową i olej.
    4. Majonez przekladamy do słoiczka i szczelnie zamykamy. Przechowujemy w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli chcemy bardziej wyrazisty smak truflowego majonezu zmniejszamy ilość oleju zastepując go oliwą truflową.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy