3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos miodowo-musztardowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 słoik/słoiki/słoików

Sos miodowo-musztardowy

  • 90 gramów oliwy z oliwek
  • 70 gramów musztardy francuskiej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
5

Przygotowanie

  1. Na pokrywie naczynia miksującego ustawić miskę
  2. Odważyć 90g oliwy z oliwek
  3. odstawić.
  4. Do naczynia miksującego włożyć 90g musztardy francuskiej
  5. 2 łyżki octu balsamicznego, 4 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, sól i pieprz.
  6. założyć miarkę na pokrywę naczynia miksującegoMiksowanie30s/obr.4
  7. kopystką zgarnąć składniki na dno naczynia miksującego
  8. nie zakładać miarkiMiksowanie3min/obr.4
  9. w tym czasie... wlewać powoli oliwę przez otwór w pokrywie naczynia miksującego.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dzięki powolnemu wlewaniu oliwy podczas miksowania, uzyskamy gładką, nierozwarstwiającą się emulsję.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy