3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos do spaghetti bolognese


Wydrukuj:
4

Składniki

5 osoba/osoby

Sos do spaghetti bolognese

  • 200 gramów cebula
  • 400 gramów PAORYKI CZERWONEJ
  • 110 gramów marchewki
  • 30 gramów OLEJU LUB OLIWY Z OLIWEK
  • 200 gramów KONCENTRATU POMIDOROWEGO MOŻE BYĆ "PODLISZKI "
  • 500 gramów mięsa mielonego
  • 25 gramów ZIOŁA TOSKAŃSKIE MIESZANKA PRZYPRAW MOŻE BYĆ "KOTANYI"
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczki vegety
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki oregano
  • 1 kostki rosołowa
  • 50 gramy wody
5

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki,pokroić paprykę w ćwiartki,pokrić marchewkę 2 cm kawałki wrzucić doBlokada naczynia miksującego dodać czosnek i zmielić 8 sek / obr.5
    2. Dodać oliwę i dusić 3 min / Varoma / obr.2
    3. Dodać przyprawy i kostkę rosołową i 50 gram wody, dalej dusić 2 min / Varoma / obr.2
    4. Dodać doBlokada naczynia miksującego mięso mielone i dusić Obroty wsteczne5 min / / Varoma / obr.1
    5. Dodać koncentrat pomidorowy Obroty wsteczne15 min / / 100 stopni / obr.2
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy