Tu jesteś:
4
Składniki
5 osoba/osoby
Sos do spaghetti bolognese
- 200 gramów cebula
- 400 gramów PAORYKI CZERWONEJ
- 110 gramów marchewki
- 30 gramów OLEJU LUB OLIWY Z OLIWEK
- 200 gramów KONCENTRATU POMIDOROWEGO MOŻE BYĆ "PODLISZKI "
- 500 gramów mięsa mielonego
- 25 gramów ZIOŁA TOSKAŃSKIE MIESZANKA PRZYPRAW MOŻE BYĆ "KOTANYI"
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżeczki vegety
- 1 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki oregano
- 1 kostki rosołowa
- 50 gramy wody
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki,pokroić paprykę w ćwiartki,pokrić marchewkę 2 cm kawałki wrzucić do
"Blokada naczynia miksującego" dodać czosnek i zmielić 8 sek / obr.5
2. Dodać oliwę i dusić 3 min / Varoma / obr.2
3. Dodać przyprawy i kostkę rosołową i 50 gram wody, dalej dusić 2 min / Varoma / obr.2
4. Dodać do"Blokada naczynia miksującego" mięso mielone i dusić
"Obroty wsteczne" 5 min / / Varoma / obr.1
5. Dodać koncentrat pomidorowy"Obroty wsteczne" 15 min / / 100 stopni / obr.2
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz