Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
SOS DO PIZZY BIANCA
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 1 łyżki masła
- 1,5 łyżki mąka pszenna
- 1 szczypty pieprzu, mielonego
- 1 szczypty oregano, suszone
- 100 g mleko
- 15 g sera parmezan, tartego
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis szefa kuchni Przepis dla dużej rodziny Przepis dla 1 osoby Przepis dla 2 osób Przepis dla studenta Przyjęcie Wakacje Urodziny Gotowanie na co dzień Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Dzień Matki Halloween Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Szybkie Niedrogie Podgrzewanie Gotowanie Bez jajek Bez alkoholu Podwieczorek Kolacja Przekąska Dodatek Sos Włoska
5
Przygotowanie
- W naczyniu miksującym umieścić czosnek. 3sek./7obr. Zgarnąć kopystką i powtórzyć.
- Dodać masło. Dusić 1,5min/100st./2obr.
- dodać mąkę, pieprz i oregano 5sek./5obr.
- Miksować 2min./100st./3,5obr. stopniowo dodając mleko przez otwór w pokrywie naczynia miksującego.
- Dodać starty parmezan 5sek./4obr.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ilość sosu na 2 pizze 30cm. Najlepsze dodatki do tego sosu to grzyby boczniaki lub pieczarki oraz te o intensywnych smakach np. słony boczek, ostre papryczki...
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz