 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                15min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     10 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
opublikowany: 07/09/19
                            
                zmieniono dnia: 08/09/19
                    Składniki
Pasta rybna na szybko
Pasta rybna
- 5 g pietruszka, świeża, ewentualnie szczypiorek
- 80 g cebula, przekrojona na pół
- 80 g ogórek konserwowy, przekrojona na pół
- 250 g twaróg półtłusty
- 1 opakowania makrela z puszki w sosie pomidorowym, może być dowolna inna ryba ( szprotki, śledzie)
- 1 szczypty pieprz czarny, mielony
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki papryka ostra, mielona, opcjonalnie
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy pietruszkę. Ustawiamy 5 sek / obr. 8. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki. "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy pietruszkę. Ustawiamy 5 sek / obr. 8. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
- Do  "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy cebulę i ogórka konserwowego. Ustawiamy 5 sek. / obr. 7. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki. "Blokada naczynia miksującego"  dodajemy cebulę i ogórka konserwowego. Ustawiamy 5 sek. / obr. 7. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
- Do naczynia dodajemy ryby z puszki, ser, pieprz, sól, paprykę. Ustawiamy sek. 10 / obr. 7
- Zgarniamy składniki że ścianek  "Blokada naczynia miksującego"  i ustawiamy sek. 5 / obr. 6 "Blokada naczynia miksującego"  i ustawiamy sek. 5 / obr. 6
Pasta rybna
Porady
Do pasty można dodać również jajko ugotowane na twardo w momencie dodawania ryby i sera.
Cebulę białą można zastąpić czerwoną.
                        Cebulę białą można zastąpić czerwoną.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Aga 79: dziękuję 😁
Smaczne