Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
Pasta rybna na szybko
Pasta rybna
- 5 g pietruszka, świeża, ewentualnie szczypiorek
- 80 g cebula, przekrojona na pół
- 80 g ogórek konserwowy, przekrojona na pół
- 250 g twaróg półtłusty
- 1 opakowania makrela z puszki w sosie pomidorowym, może być dowolna inna ryba ( szprotki, śledzie)
- 1 szczypty pieprz czarny, mielony
- 1 szczypty soli
- 0,5 łyżeczki papryka ostra, mielona, opcjonalnie
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy pietruszkę. Ustawiamy 5 sek / obr. 8. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
- Do
"Blokada naczynia miksującego" dodajemy cebulę i ogórka konserwowego. Ustawiamy 5 sek. / obr. 7. Zgarniamy składniki na dno za pomocą kopystki.
- Do naczynia dodajemy ryby z puszki, ser, pieprz, sól, paprykę. Ustawiamy sek. 10 / obr. 7
- Zgarniamy składniki że ścianek
"Blokada naczynia miksującego" i ustawiamy sek. 5 / obr. 6
Pasta rybna
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Do pasty można dodać również jajko ugotowane na twardo w momencie dodawania ryby i sera.
Cebulę białą można zastąpić czerwoną.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzAga 79: dziękuję 😁
Aga 79: dziękuję 😁
Smaczne
Smaczne