3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasta Harissa


Wydrukuj:
4

Składniki

3 słoik/słoiki/słoików

Harissa

  • 250 g papryczek chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki ziaren kolendry
  • 30 g oliwy lub oleju
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1 Do Blokada naczynia miksującegowrzucić kumin i kolendrę, Mieszanie30s obr. 9-10
    2
    Dodać czosnek, paprykę, oliwę i sól. Mieszanie30s obr 8-9
    zgarnąć ze ścianek. W razie potrzeby zmielić ponownie.
    3 Przełożyć do najmniejszych słoikow ok 80g i pasteryzować, dzięki czemu zwiększy się data przydatności pasty. Ostudzić i przechowywać w lodówce.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy