3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Musztarda z figami


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

przygotowanie

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 3 łyżki białej gorczycy
  • 5 łyżek miodu
  • 200 g musztardy
  • 1 szczypty soli
  • 6 fig
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Figi rozdrobić Blokada naczynia miksującego 10s obr 6, następnie zgarnąć kopystką na dno naczynia. Można czynność powtórzyć. Dodać pozostałe składniki: miód, ocet balsamiczny, musztardę, oliwę, sól do smaku i wymieszać 5s obr. 4. Na końcu dodać białą gorczycę i wymieszać 5s obr. Obroty wsteczne

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zostawić w lodówce na kilka godzin, aby gorczyca była miękka i strzelająca w zębachtmrc_emoticons.-)))). Musztarda jest świetna do serów, albo do grillowych pyszności.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy