Składniki
0 porcja/porcje/porcji
przygotowanie
- 50 g oliwy z oliwek
- 3 łyżki białej gorczycy
- 5 łyżek miodu
- 200 g musztardy
- 1 szczypty soli
- 6 fig
- 5 łyżek octu balsamicznego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Figi rozdrobić
"Blokada naczynia miksującego" 10s obr 6, następnie zgarnąć kopystką na dno naczynia. Można czynność powtórzyć. Dodać pozostałe składniki: miód, ocet balsamiczny, musztardę, oliwę, sól do smaku i wymieszać 5s obr. 4. Na końcu dodać białą gorczycę i wymieszać 5s obr.
"Obroty wsteczne" .
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zostawić w lodówce na kilka godzin, aby gorczyca była miękka i strzelająca w zębach))). Musztarda jest świetna do serów, albo do grillowych pyszności.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz