3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Limonczello


Wydrukuj:
4

Składniki

3 butelka/butelki/butelek

musztardowy

  • 1 porcji żółtko
  • 60 gramy musztarda dijon
  • 80 gramy syrop klonowy
  • 40 gramy woda, kinlez virgin mohito
  • 40 gramy woda różana, pasta limonka
  • 9 gramy mięta, świeża
  • 1 gramy Sòl morska
  • 1 gramy pieprz, mielony
  • 700 gramy oleju, zielone
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    Baza
  1. Musztardę, wodę,paste,miete w pierwszej kolejności3.5. Ok.
  2. wszystkie składniki oprócz oleju dodajemy4 przez 1min,
  3. majonez
  4. Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno


    Umieszczamy miarką, ustawiamy na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
  5. Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).

    Obr. Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
    (nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.)
  6. Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Porady

Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy