Tu jesteś:
4
Składniki
3 butelka/butelki/butelek
musztardowy
- 1 porcji żółtko
- 60 gramy musztarda dijon
- 80 gramy syrop klonowy
- 40 gramy woda, kinlez virgin mohito
- 40 gramy woda różana, pasta limonka
- 9 gramy mięta, świeża
- 1 gramy Sòl morska
- 1 gramy pieprz, mielony
- 700 gramy oleju, zielone
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Musztardę, wodę,paste,miete
"Mieszanie" w pierwszej kolejności
"Obroty wsteczne" 3.5. Ok.
- wszystkie składniki oprócz oleju dodajemy
"Blokada naczynia miksującego"
"Obroty wsteczne" 4 przez 1min,
- Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno
"Blokada naczynia miksującego"
Umieszczamy miarką, ustawiamy"Obroty wsteczne" na 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
- Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).
Obr."Obroty wsteczne" Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
(nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.) - Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
Baza
majonez
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich "Obroty wsteczne" . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz