3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keczup z cukini


Wydrukuj:
4

Składniki

5 słoik/słoiki/słoików

  • 1,5 kg cukinii
  • 1/2 kg cebuli
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 MT octu 10%
  • 40 dag cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 litra koncentratu pomidorowego, 30%
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukinię należy oczyścić z łup i pestek, pokroić na drobne kawałki a następnie zetrzeć w TM poz. 5 czas 10 sek. Analogicznie postępnujemy z cebulą. Cebulę oraz cukinię solimy i pozostawiamy na 12 godzin. Odciskamy nadmiar soku - pozostałość przekładamy do TM dodajemy ocet i cukier,a następnie gotujemy poz. 2, tem. 100stopni, czas 30 minut. po ugotowaniu dodajmey resztę składnikówi ponownie gotujemy przez 15 min. tem. 100 stopni, poz. 2.Na koniec wszystko miksujemy na pozycji nr 8 przez 1 minutę. Gorący keczup przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz