3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cebulak


Wydrukuj:
4

Składniki

3 butelka/butelki/butelek

Cebulowy

  • 1 porcji żółtko
  • 60 gramy musztarda dijon
  • 50 gramy musztarda, Bbq
  • 140 gramy woda, gastrik cebulowy
  • 1 gramy Sòl morska
  • 1 gramy pieprz, mielony
  • 1 litry oleju
  • 1 gramy atrament z kałamarnicy, płynny
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
5

Przygotowanie

    baza
  1. Musztardę, gastrikMieszaniew pierwszej kolejnościObroty wsteczne3.5. Ok. 2min
  2. Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU Dodajemy do Blokada naczynia miksującegoustawiamyObroty wsteczne3 przez 2min,
  3. Majonez
  4. Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno Blokada naczynia miksującego


    Umieszczamy miarką, ustawiamy Obroty wstecznena 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
    Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM).
  5. Obr.Obroty wsteczne Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
    (nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.)
  6. Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich Obroty wsteczne. Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy