Tu jesteś:
4
Składniki
3 butelka/butelki/butelek
Cebulowy
- 1 porcji żółtko
- 60 gramy musztarda dijon
- 50 gramy musztarda, Bbq
- 140 gramy woda, gastrik cebulowy
- 1 gramy Sòl morska
- 1 gramy pieprz, mielony
- 1 litry oleju
- 1 gramy atrament z kałamarnicy, płynny
-
6
1h 0min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
-
9
5
Przygotowanie
- Musztardę, gastrik
w pierwszej kolejności
3.5. Ok. 2min
- Składniki Z WYJĄTKIEM OLEJU Dodajemy do
ustawiamy
3 przez 2min,
- Otwieramy , przy pomocy pack cukierniczej zsuwamy zawartość na dno
Umieszczamy miarką, ustawiamyna 2,5. Zalewamy pokrywę olejem (zwracamy uwagę aby Olej nie spływał za szybko, majonez się przez to rozwarstwi).
Sprawdzamy konsystencję przed każdym dolaniem oleju podnosząc miarkę (nie przerywamy pracy (TM). - Obr.
Zwiększamy stopniowo, kiedy Olej "stoi".
(nie widać ostrzy i śruby pod np motylek.) - Kończąc warto kilka sekund "" pokręcić obrotami upewniamy się czy majonez jest połączony z olejem.
baza
Majonez
10
11
Porady
Im większe obroty tym gęstszy majonez
Warto poświęcić czas i nie ubijać na wysokich . Konsystencja wynagrodzi kilka minut więcej
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz