1 AJWAR

3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

AJWAR


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

AJWAR

  • 8 papryk czerwonych
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili lub łyżeczka płatków ostrej papryki
  • 1 łyżeczek słodkiej papryki
  • 1 łyżek miodu
  • 40 gramów ocet winny
  • 25 gramów oliwy z oliwek
  • 25 gramów oleju roślinnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie


    1. Rozgrzać piec do 200 stopni C.Papryki obrać z gniazd nasiennych.Bakłażana nakłuć widelcem i wyłożyć wraz z obranymi paprykami do pieca na 40 minut .Obrać cebulę i czosnek włożyć do misy rozdrobnić 10 sekund/obr 5.Upieczonego bakłażana wydrążyć i miąsz wraz z papryką obraną ze skórki włożyć do naczynia miksującego.Rozdrobnić 10 s./obr.5. Dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 30 min./100°C/obr.2.Na pokrywie umieścić koszyczek zamiast miarki.


    2. Gorące wkładać do czystych małych słoiczków, zakręcić i odwrócić dnem do góry aby się zawekowało.


10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy