3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krakersy


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

  • 1/2 MT wody
  • 20 g maku
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła lub margaryny
5

Przygotowanie

    Krakersy
  1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu miksującym w kolejności podanej w przepisie. (Obroty 6 czas 15-20 sek.).

    Gotowe ciasto należy rozwałkować na grubość 3-4mm. Wyciąć małe krakersy radełkiem, nożem bądź kieliszkiem. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piec około 10-11 minut.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za...

    Zgłoszony przez niweta na stycznia 15, 2017 at 22:37.

    Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe Wink Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie Smile) dodam więcej Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się upiekły.

    Zgłoszony przez Anna Kurasińska na listopada 28, 2014 at 21:43.

    Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W najbliższym czasie do

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na listopada 14, 2013 at 23:00.

    W najbliższym czasie do wypróbowania tmrc_emoticons.),pozdrawiam  tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajna podgryzacz.

    Zgłoszony przez katw na listopada 14, 2013 at 22:54.

    Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące tmrc_emoticons.p więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś upiekłam. Są świetne.

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 25, 2012 at 12:07.

    Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach!  Wielkie wyrazy uznania! Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wlasnie dziś upiekłam te

    Zgłoszony przez jordania100 na maja 9, 2012 at 20:52.

    Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajne ciasteczka na zagryskę

    Zgłoszony przez lidien na listopada 6, 2011 at 15:01.

    fajne ciasteczka na zagryskę tmrc_emoticons.) szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.

    wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze