Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
- 1/2 MT wody
- 20 g maku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła lub margaryny
5
Przygotowanie
Krakersy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Krakersy doskonale nadają się do podania z różnymi pastami. Doskonałe jako zakąski.Szybkie i proste w wykonaniu.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za...
Bardzo smaczne. Jednak jak dla mnie nieco za mało...smakowe
Piekłam dwa razy. Za drugim dodałam pół łyżeczki ostrej papryki. Wyszły lepsze, choć i tak jeszcze za mało pikantne. Następnym razem (a taki napewno będzie
) dodam więcej
Właśnie się upiekły.
Właśnie się upiekły. Pychotka. Doskonała przekąska na jutrzejszą imprezę.
W najbliższym czasie do
W najbliższym czasie do wypróbowania
,pozdrawiam 
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Bardzo fajna podgryzacz.
Bardzo fajna podgryzacz. Tylko trzeba poczekać aż przestygnie, żeby móc ocenić. Ja spróbowałam jak były jeszcze ciepłe, a może i gorące
więc dość mocno wyczuwałam masło, ale potem przeszło i były świetne. Szybko zniknęły.
Dziś upiekłam. Są świetne.
Dziś upiekłam. Są świetne. Jesteś genialny w tych przepisach! Wielkie wyrazy uznania!
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Wlasnie dziś upiekłam te
Wlasnie dziś upiekłam te krakersiki i powiem-są PYSZNE !! Mam nadzieję,że nie przytyję zbytnio po tych wszystkich deserach tu ! haha
fajne ciasteczka na zagryskę
fajne ciasteczka na zagryskę
szybkie przygotowanie... wystarczy cieniutko rozwałkować, pokroić i upiec... nie trzeba oddzielać ciasteczek pojedynczo gdyż podczas pieczenia ciasto się delikatnie kurczy i się nie skleja! ogromny plus. polecam również część margaryny zastąpić serem żółtym a proszek do pieczenia sodą.
wierzch ciasta przed pokrojeniem posmarowałam białkiem i posypałam drobną solą.
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/