3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bogaty chleb domowy


Wydrukuj:
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

SKŁADNIKI

  • 0,5kg mąki pszennej
  • 0,5szkl otrębów pszennych
  • 1/4szkl płatków jęczmiennych
  • 1/2szkl zgniecionych płatków kukurydzianych
  • 1/4szkl słonecznika lub dyni
  • 1/4szkl siemienia lnianego
  • 0,5 łyżki soli
  • 25g świeżych drożdży
  • 0,5l ciepłej wody
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Do Closed lid wlewamy wodę i wrzucamy drożdże. Mieszamy 30s obr 3.

    Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 20s Counter-clockwise operation 2 a następnie 1,5min Dough mode

    Jeśli ciasto jest zbyt luźne podsypujemy mąką i ponownie wyrabiamy 15s Dough mode

    Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenie, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 1h w ciepłe miejsce.

    Pieczemy ok. 1h w temp. 220 st.C

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Z tego przepisu wychodzi jeden bochenek ok. 26-30cm. 

Można wierzch posmarować białkiem i posypać np. czarnuszką. Wtedy pieczywo nabierze lekko ziołowego smaku. 

Dla zwolenników ziół, można dodać łyżeczkę ulubionych do ciasta.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy