3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki twarogowo-orzechowe bez glutenu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 jajka
  • 1 szczypty soli
  • 30 g orzechów laskowych obranych
  • 250 g twarogu chudego
  • 70 g mąki kukurydzianej
  • 20 g cukru nierafinowanego
  • 20 g wody, (jeżeli ciasto wyjdzie za gęste)
  • smalec do smażenia
5

Przygotowanie

    Placki twarogowo-orzechowe
  1. 1- oddzielić białka od żółtek, założyć motylek, białka ubić ze szczypta soli 2min/obr.3,5 i przełożyć do innego naczynia


    2- wsypać orzechy i zmielić 10sek/obr.7


    3- dodać twaróg, żółtka, make, cukier i odrobinę wody i zmiksować 20sek/obr.5


    4- dodać ubite wcześniej białka i wymieszać przy pomocy kopystki 20sek/obr.3


    5- na patelni rozgrzać tłuszcz i wylewać duże porcje placków lub nakładać łyżka małe porcje i smażyć z obu stron
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepiej smakuje z domowymi dżemami np. brzoskwiniowym.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super, moja wersja bez

    Zgłoszony przez AgaKost na lutego 3, 2015 at 21:47.

    Super, moja wersja bez orzechow tez udana, mąka kukurydziana rządzi

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze