Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 2 jajka
- 1 szczypty soli
- 30 g orzechów laskowych obranych
- 250 g twarogu chudego
- 70 g mąki kukurydzianej
- 20 g cukru nierafinowanego
- 20 g wody, (jeżeli ciasto wyjdzie za gęste)
- smalec do smażenia
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1- oddzielić białka od żółtek, założyć motylek, białka ubić ze szczypta soli 2min/obr.3,5 i przełożyć do innego naczynia
2- wsypać orzechy i zmielić 10sek/obr.7
3- dodać twaróg, żółtka, make, cukier i odrobinę wody i zmiksować 20sek/obr.5
4- dodać ubite wcześniej białka i wymieszać przy pomocy kopystki 20sek/obr.3
5- na patelni rozgrzać tłuszcz i wylewać duże porcje placków lub nakładać łyżka małe porcje i smażyć z obu stron
Placki twarogowo-orzechowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Najlepiej smakuje z domowymi dżemami np. brzoskwiniowym.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSuper, moja wersja bez
Super, moja wersja bez orzechow tez udana, mąka kukurydziana rządzi