Tu jesteś:
4
Składniki
36 kawałek/kawałki/kawałków
ciasto
- 470 g mąki tortowej
- 230 g cukru
- 2 łyżki sody oczyszczonej
- 2 łyżki cynamonu, mielonego
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżeczki konfitury z czarnej porzeczki
- 440 g mleka zsiadłego
polewa
- 100 g cukru
- 100 g masła
- 3 łyżki kakao
- 50 gramów wody
-
6
41h 5min
Czas całkowity 1h 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieść "Blokada naczynia miksującego" czas 3min. /obr. 6.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do piczenia. Piernik wstaw do piekarnika 40 minut /180 stopni C.Odstaw do wystudzenia. - W "Blokada naczynia miksującego" umieść wszystkie składniki czas 3 min./ 90 stopni C / obr. 3
Następnie przygotowaną masą polej piernik. Smacznego.
Ciasto
Polewa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dodatkowe akcesoria forma 36cm/24 cm i papier do pieczenia. Piernik możemy posypać orzechami lub migdałami.Zsiadłe mleko można zastąpić jogurtem lub śmietaną
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)