thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

SKŁADNIKI

  • 100 gramów czekolady gorzkiej lub mlecznej, najlepsza jest z Wedla, posiekana na kawałki
  • 100 gramów mleka
  • 170 gramów oleju
  • 120 gramów cukru brązowego
  • 1 szczypty soli
  • 3 banany, dojrzałe ale nie za miękkie
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 jaja
  • 120 gramów cukru białego
  • 360 gramów mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Załóż motylek. Wbij jajka . Ubij 1ok. 1min obr. poz.4.  Wrzuć babany połamane na kawałki, zsiekaj 3 s. obr. 6. Wsyp pozostałe składniki. Zamieszaj 15 s. obr.6. Wyłóż ciasto do foremek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. ok 20-25 min. 

     

Porady

Babeczki można posypać cukrem pudrem, polać polewą czy też udekorować kremem  do tortów.  Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MUFFINKOWE PYCHOTKI

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 8, 2013 at 00:43

    Jagucha, przede wszystkim gratuluję Ci pierwszego przepisu na Przepisowni tmrc_emoticons.D I mam pytanie: czy w Twoim przepisie nie ma błędu? Bo moją uwagę tak jak Hani zwróciła ogromna liość cukru??? W połączeniu z dojrzałymi=słodkimi bananami i czekoladą mleczną to musi baaardzo słodkie. Wiem, że to rzecz gustu, ale taka ilość? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • października 6, 2013 at 05:22

    Czemu jest tak dużo cukru ? :O 120 g białego 120g brązowego i jeszcze 100g czekolady ! tmrc_emoticons.J) To nie jest pomyłka tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • października 5, 2013 at 19:46

    Te Pychotki chyba muszą być pyszne tmrc_emoticons.) Do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

Are you sure to delete this comment ?