3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MUFFINKOWE PYCHOTKI


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

SKŁADNIKI

  • 100 gramów czekolady gorzkiej lub mlecznej, najlepsza jest z Wedla, posiekana na kawałki
  • 100 gramów mleka
  • 170 gramów oleju
  • 120 gramów cukru brązowego
  • 1 szczypty soli
  • 3 banany, dojrzałe ale nie za miękkie
  • 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 jaja
  • 120 gramów cukru białego
  • 360 gramów mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Załóż motylek. Wbij jajka . Ubij 1ok. 1min obr. poz.4.  Wrzuć babany połamane na kawałki, zsiekaj 3 s. obr. 6. Wsyp pozostałe składniki. Zamieszaj 15 s. obr.6. Wyłóż ciasto do foremek. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. ok 20-25 min. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Babeczki można posypać cukrem pudrem, polać polewą czy też udekorować kremem  do tortów.  Smacznego


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jagucha, przede wszystkim

    Zgłoszony przez ElaK na października 8, 2013 at 00:43.

    Jagucha, przede wszystkim gratuluję Ci pierwszego przepisu na Przepisowni tmrc_emoticons.D I mam pytanie: czy w Twoim przepisie nie ma błędu? Bo moją uwagę tak jak Hani zwróciła ogromna liość cukru??? W połączeniu z dojrzałymi=słodkimi bananami i czekoladą mleczną to musi baaardzo słodkie. Wiem, że to rzecz gustu, ale taka ilość? Pozdrawiam  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


     Smile 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czemu jest tak dużo cukru ?

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 6, 2013 at 05:22.

    Czemu jest tak dużo cukru ? :O 120 g białego 120g brązowego i jeszcze 100g czekolady ! tmrc_emoticons.J) To nie jest pomyłka tmrc_emoticons.;)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Te Pychotki chyba muszą być

    Zgłoszony przez smoczek na października 5, 2013 at 19:46.

    Te Pychotki chyba muszą być pyszne tmrc_emoticons.) Do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze