3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LANY CHRUST


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

LANY CHRUST

Przygotowanie ciasta na lany chrust

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypty soli
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 i 3/4 szklanki mleka, można zamienić na roślinne
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczek spirytusu rektyfikowanego 96%
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miskującym. Zmiksować obr.4/30sekund
  2. Rozgrzać olej (ok 3cm) na średniej patelni.
  3. naszykować butelkę po małym napoju, w zakrętce wywiercić otwór o średnicy ok. 5mm
  4. Przelać do butelki porcję masy. Wylewać, na rozgrzany olej, tworząc spiralki (od zewnątrz do wewnątrz).
  5. smazyć na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Położyć na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy