Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Wariant Faworki
- 230 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- 20 g masła
- 25 g spirytusu, około
- 100 g kwaśnej śmietany, około
- szczypty soli
- 500 g tłuszczu, do smażenia
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" i wyrobić, czas 8 min /
"Ciasto"
- Ciasto podzielić na części i bardzo cienko rozwałkować
- Uformować faworki w tradycyjnym kształcie,albo wykonać: róże, kokardki, wedle fantazji
- Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor i osączyć na ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWspaniałe. Polecam...
Wspaniałe. Polecam
Przepyszne. Polecam. Sprawdziłam
Przepyszne. Polecam. Sprawdziłam