3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto pietruszkowe


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 150 g białej czekolady
  • 5 jajek
  • 125 g cukru
  • 2 łyżki rumu
  • 1/2 łyżeczki kardamonu lub 1-2 łyżeczki cynamonu
  • 270 ml oleju słonecznikowego
  • 200 g startego korzenia piertuszki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 100 g zmielonych orzechów włoskich
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej odstawić do przestygnięcia.

    Orzechy zemleć - czas 15 sek, obr. poz. 5-6, przesypać do miseczki.

    Zetrzeć drobno pietruszkę - czas 10 sek, obr. poz. 5, wysypać z TM, umyć i wytrzeć.

    Przy pomocy motylka utrzec jajka z cukrem i rumem - czas 3 min, obr. poz. 4, zdjąć motylek.

    Dodać mąkę, pietruszkę, sodę, proszek do pieczenia, kardamon, orzechy, olej i czekoladę - czas 30 sek, obr. poz. 3.

    Przelać do formy. Piec 60 min w nagrzanym do 180*C piekarniku.

    Udekorować wg uznania, ja wylałam polewę czekoladową i ozdobiłam połówkami orzechów.

    SMACZNEGO tmrc_emoticons.)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy