3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe bezglutenowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto marchewkowe bezglutenowe

  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych, można zastąpić orzechami pekan
  • 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 180 g oleju kokosowego
  • 4 jajka
  • 150 g cukru kokosowego
  • 10 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego, można zastąpić sokiem z cytryny
  • 150 g mąki ryżowej, białej
  • 100 g mąki z tapioki, można zastąpić mąką ziemniaczaną
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 łyżeczki kardamonu, mielonego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 6
    2h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
5

Przygotowanie

    Ciasta marchewkowego bezglutenowego
  1. Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 3s/obr.5. Przełożyć do większej salaterki.
  2. Do naczynia miksującego dodać marchewkę, rozdrobnić 8s/obr.5. Przełożyć do orzechów.
  3. Do naczynia miksującego dodać olej kokosowy, jajka, cukier kokosowy, wymieszać 30s/obr.5.
  4. Dodać sok z pomarańczy, mąkę ryżową, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, kardamon, sól, wimieszać 5s/obr.6.
  5. Dodać rozdrobnioną wcześniej marchewkę z orzechami i wymieszać 15s/Obroty wsteczne/obr.4.
  6. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60-70 min w temp 180 st.C. W przypadku mocnego zarumienienia, 10 minut przed końcem pieczenia ciasto przykryć arkuszem papieru do pieczenia. Ciasto wyjąć z piekarnika po uprzednim sprawdzeniu patyczkiem, że jest dopieczone w środku.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeśli chcemy, żeby ciasto było wysokie, należy je piec w tortownicy o średnicy 22cm.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Save the cabbage that arrived in the varoma, which...

    Zgłoszony przez widgeonibexe na lipca 25, 2023 at 06:15.

    Save the cabbage that arrived in the varoma, which I fried together at once for 25 seconds on 6.5 turns dordle.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze