Czas przygotowania
                                15min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     16 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            Składniki
Sernik puszek
- 220 gramów cukru
 - 10 białek
 - 10 żółtek
 - 150 gramów masła, miękkiego
 - 350 gramów ziemniaków, mączystych, ugotowanych
 - 1000 gramów twarogu, tłustego lub półtłustego
 - 2 łyżki kaszy manny, lub kszki kukurydzianej
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Motylek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać cukier, zmiksować 10 sek/obr. 10
 - Do naczynia miksującego dodać żółtka, ucierać 3 min/obr.4.
 - Do naczynia miksującego dodać masło, zmiksować 3 min/obr.5.
 - Do naczynia miksującego dodać twaróg, zmiksować 2 min/obr.6.
 - Do naczynia miksującego dodać ziemniaki, zmiksować 1 min/obr.8.
 - Do naczynia miksującego dodać kaszkę, zmiksować 1 min/obr.8.
 - Do naczynia miksującego dodać otartą skórkę z cytryny, zmiksować 1 min/obr.10.
 - Masę serową przełożyć do dużej miski. Umyć i dokładnie osuszyć naczynie miksujące.
 - Do czystego i suchego naczynia założyć motylek, wlać białka, ubijać 5 min/obr.3.5.
 - Do miski z masą serową przełożyć połowę ubitych białek i wymieszać.
 - Dodać do miski resztę białek i delikatnie wymieszać.
 - Masę sernikową przelać do dużej tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez 45 minut. Następnie zostawic w piekarniku jeszcze 15 minut.
 - Kroić po całkowitym wystudzeniu.
 
Masy serowej
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze