3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ciasteczka owsiane z orzechami


Wydrukuj:
4

Składniki

29 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasteczka owsiane z orzechami

  • 120 g masła, schłodzonego
  • 110 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
  • 100 g mąki tortowej
  • 150 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 30 g orzechów nerkowca
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 55min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wsypujemy orzechy 3-4 s /obr.5
    Przesypujemy orzechy do miseczki.
    W Closed lid umieszczemy masło i cukier 2 min/obr.5.
    Dodajemy jajko 1 min/obr.5.Dodajemy posiekane orzechy,zostawiając ok 2 łyżki do posypania ciastek 1min/obr 2
    Dodajemy pozostałe składniki,2 min/obr.2
    Nagrzewamy piekarnik do temporetury 180 stopni C
    Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy w odległości na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Następnie kulki spłaszczamy, posypujemy orzechami. Ciastka pieczemy w nagrzanym pikarniku 180 stopni C / ok 15 minut
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ciasto przed wypiekaniem, można wstawić na 1 godzinę do lodówki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy