Tu jesteś:
4
Składniki
29 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasteczka owsiane z orzechami
- 120 g masła, schłodzonego
- 110 g cukru trzcinowego
- 1 jajko
- 100 g mąki tortowej
- 150 g płatków owsianych
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g orzechów nerkowca
-
6
1h 40min
Czas całkowity 55minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy orzechy 3-4 s /obr.5
Przesypujemy orzechy do miseczki.
W "Blokada naczynia miksującego" umieszczemy masło i cukier 2 min/obr.5.
Dodajemy jajko 1 min/obr.5.Dodajemy posiekane orzechy,zostawiając ok 2 łyżki do posypania ciastek 1min/obr 2
Dodajemy pozostałe składniki,2 min/obr.2
Nagrzewamy piekarnik do temporetury 180 stopni C
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy w odległości na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Następnie kulki spłaszczamy, posypujemy orzechami. Ciastka pieczemy w nagrzanym pikarniku 180 stopni C / ok 15 minut
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Ciasto przed wypiekaniem, można wstawić na 1 godzinę do lodówki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz