Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Beza/bezy
- 250 g cukru
- 5 białek, jaj
- 1 łyżki sok z cytryn
- 1 łyżki skrobia ziemniaczana
- 2 szczypty soli
-
6
3h 30min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
- Zmiksuj 250g cukru 20s/obr.10
- Zgarnij cukier na dno
"Blokada naczynia miksującego"
Wlej białka i załóż motylek. - Ustaw 10min/37°/obr.2,5,załóż miarkę
- Zostaw aby piana odpoczęła przez 5min
- Ponownie ustaw 10min/37°/obr.2
- Piana powinna być już pięknie ubitą,gdyby była jeszcze lekko luźna,lejącą nie przejmuj się. Włącz naczynie i ubijaj już bez miarki i bez temp
Aż się ubije . Nie wiem ale czasami białka płatają figle - Na papierze do pieczenia układasz bezy mniejsze 9-12 szt lub 1 większą
Pieczemy w 120°-130°przez, 90 min
Można też nagrzać piekarnik do 180° ,wstawić bezę do piekarnika i od razu zmniejszyć temp do 120°-130° I czas pieczenia to 90min - Beza pawłowa w środku powinna mieć konsystencję pianki , a z wierzchu krucha
- Po upieczeniu można zostawić w uchylonym piekarniku aby spokojnie ostygła
Zimną przełóż ulubionym kremem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Tu znajdziesz przepis z kremem
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0cVNp88x61tvPuLvf8jCL8VcyxA6MzWCP5KrsbYipne7EaeafYr5MJduqPZSp3KUQl&id=101143888173285
Naczynie musi być bezwzględnie czyste
Umyte ,suche naczynie nastaw na 3-5sekun /obr.10 aby wypadły ewentualne krople wody ,które mogą być pod uszczelką noża (uwierz, że nawet jak wycierasz wszystko do sucha to ta kropla może gdzieś tam być i zniweczy całą pracę .
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKiedy dodać sok z cytryny i skrobię?
Kiedy dodać sok z cytryny i skrobię?