3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Beza/bezy ubijane w 37°


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Beza/bezy

  • 250 g cukru
  • 5 białek, jaj
  • 1 łyżki sok z cytryn
  • 1 łyżki skrobia ziemniaczana
  • 2 szczypty soli
  • 6
    3h 30min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Zmiksuj 250g cukru 20s/obr.10
  2. Zgarnij cukier na dno Blokada naczynia miksującego
    Wlej białka i załóż motylek.
  3. Ustaw 10min/37°/obr.2,5,załóż miarkę
  4. Zostaw aby piana odpoczęła przez 5min
  5. Ponownie ustaw 10min/37°/obr.2
  6. Piana powinna być już pięknie ubitą,gdyby była jeszcze lekko luźna,lejącą nie przejmuj się. Włącz naczynie i ubijaj już bez miarki i bez temp
    Aż się ubije . Nie wiem ale czasami białka płatają figle
  7. Na papierze do pieczenia układasz bezy mniejsze 9-12 szt lub 1 większą

    Pieczemy w 120°-130°przez, 90 min
    Można też nagrzać piekarnik do 180° ,wstawić bezę do piekarnika i od razu zmniejszyć temp do 120°-130° I czas pieczenia to 90min
  8. Beza pawłowa w środku powinna mieć konsystencję pianki , a z wierzchu krucha
  9. Po upieczeniu można zostawić w uchylonym piekarniku aby spokojnie ostygła
    Zimną przełóż ulubionym kremem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Tu znajdziesz przepis z kremem
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0cVNp88x61tvPuLvf8jCL8VcyxA6MzWCP5KrsbYipne7EaeafYr5MJduqPZSp3KUQl&id=101143888173285

Naczynie musi być bezwzględnie czyste
Umyte ,suche naczynie nastaw na 3-5sekun /obr.10 aby wypadły ewentualne krople wody ,które mogą być pod uszczelką noża (uwierz, że nawet jak wycierasz wszystko do sucha to ta kropla może gdzieś tam być i zniweczy całą pracę .


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • wlasnie jestem w trakcie robienia bezy....

    Zgłoszony przez isiagebacz na lutego 13, 2024 at 11:52.

    wlasnie jestem w trakcie robienia bezy. zastanawiam sie kiedy dodac skrobie i sok z cytryny. no nic. sprubuje po 5 min odpoczynku

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kiedy dodać sok z cytryny i skrobię?

    Zgłoszony przez Miodunka66 na lipca 7, 2023 at 20:18.

    Kiedy dodać sok z cytryny i skrobię?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze