3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Cukinie z farszem kukurydziano-serowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Cukinie z nadzieniem kukurydziano-serowym

  • 4 porcji srednia wielkosc mlodej cukini
  • 100 g ser parmezan
  • 100 g por
  • 150 g kukurydza z puszki (odsaczona)
  • 1 porcji jajko
  • 130 g smietankowy serek w tubce
  • 1 łyżki suszonego estragonu
  • 1 łyżki oregano, suszone
  • 1 szczypty sól
  • 1 szczypty pieprz
  • 60 g kasza kuskus
  • 50 g goracy bulion warzywny do kaszy kuskus
  • 200 g opcjonalnie dla smakoszy miesa boczek wedzony pancetta
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Cukinie
  1. postawic miske na Blokada naczynia miksującego i odwazyc kasze kuskus, nastepnie zalac goracym bulionem, przykryc i odstawic do napecznienia na ok 10 min
  2. cukinie umyc, przekroic wzdluz na polozwe , ostroznie lyzeczka wydrazyc miazsz pozostawiajac ok 1cm grubosci, przyprawic sola i pieprzem
  3. do Blokada naczynia miksującego wrzucic ser parmezan, rozdrobnic 15s/obr.10 przelozyc do miseczki
  4. do Blokada naczynia miksującego wrzucic pokrojonego na 3cm kawalki pora, rozdrobnic
    5s/obr.10, przelozyc do miseczki
  5. do Blokada naczynia miksującego wrzucic 100g kukurydzy, serek topiony, jajko i zmiksowac 20s/obr.6
  6. nastepnie do Blokada naczynia miksującego wrzucic odsaczona kasze kuskus, 60g sera (reszte 40g pozostawic na posypanie wierzchu), por, pozostala ilosc kukurydzy, ( opcjonalnie dla smakoszy miesa wrzucamy 200g boczku porojonego na 0.5 cm paseczki), estragon , oregano, szczypta pieprzu i soli----dokladnie mieszamy kopystka
  7. nastawic piekarnik na 200 st i wylozyc papierem blache ( mozna wysmarowac oliwa z oliwek lub maslem i uzyc naczynia zaroodpornego )
  8. z polowek cukini zlac nadmiar soku a nastepnie nadziac farszem kukurydzianym i posypac po wierzchu pozostalym serem
  9. cukinie ukladac na blaszce lub naczyniu zaroodpornym obok siebie, wstawic do nagrzanego piekarnika na ok 35-40min az sie zarumieni
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy