Czas przygotowania
                                35min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 10min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 6
 - TM 5
 
opublikowany: 04/05/20
                            
                zmieniono dnia: 04/05/20
                    Składniki
Cukinie z nadzieniem kukurydziano-serowym
- 4 porcji srednia wielkosc mlodej cukini
 - 100 g ser parmezan
 - 100 g por
 - 150 g kukurydza z puszki (odsaczona)
 - 1 porcji jajko
 - 130 g smietankowy serek w tubce
 - 1 łyżki suszonego estragonu
 - 1 łyżki oregano, suszone
 - 1 szczypty sól
 - 1 szczypty pieprz
 - 60 g kasza kuskus
 - 50 g goracy bulion warzywny do kaszy kuskus
 - 200 g opcjonalnie dla smakoszy miesa boczek wedzony pancetta
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- postawic miske na 
"Blokada naczynia miksującego"  i odwazyc kasze kuskus, nastepnie zalac goracym bulionem, przykryc i odstawic do napecznienia na ok 10 min - cukinie umyc, przekroic wzdluz na polozwe , ostroznie lyzeczka wydrazyc miazsz pozostawiajac ok 1cm grubosci, przyprawic sola i pieprzem
 - do 
"Blokada naczynia miksującego"  wrzucic ser parmezan, rozdrobnic 15s/obr.10 przelozyc do miseczki - do 
"Blokada naczynia miksującego"  wrzucic pokrojonego na 3cm kawalki pora, rozdrobnic
5s/obr.10, przelozyc do miseczki - do 
"Blokada naczynia miksującego"  wrzucic 100g kukurydzy, serek topiony, jajko i zmiksowac 20s/obr.6 - nastepnie do 
"Blokada naczynia miksującego"  wrzucic odsaczona kasze kuskus, 60g sera (reszte 40g  pozostawic na posypanie wierzchu), por, pozostala ilosc kukurydzy, ( opcjonalnie dla smakoszy miesa wrzucamy 200g boczku porojonego na 0.5 cm paseczki), estragon , oregano, szczypta pieprzu i soli----dokladnie mieszamy kopystka - nastawic piekarnik na 200 st i wylozyc papierem blache ( mozna wysmarowac oliwa z oliwek lub maslem i uzyc naczynia zaroodpornego )
 - z polowek cukini zlac nadmiar soku a nastepnie nadziac farszem kukurydzianym i posypac po wierzchu pozostalym serem
 - cukinie ukladac na blaszce lub naczyniu zaroodpornym obok siebie, wstawic do nagrzanego piekarnika na ok 35-40min az sie zarumieni
 
Cukinie
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. - 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze