Składniki
12 porcja/porcje/porcji
- posiekany pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżki chrzanu
- 1 łyżeczki soli
- 150 g serka śmietankowego, typu Almette
- 200 g śmietany 30-36%
- 4 jajka całe
- 280 g łosoś surowy
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1 filet z łososia miał ok 350 g po zdjęciu skóry i odcięciu tłuszczu zostało ok.280 g Wszystko zmiksować na mus wielkość obrotów obojętnaZałożyć motylek i jeszcze raz zmiksować na obr 4 Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać już kopystkąPrzełożyć do małych kokilek,miseczek do wszystkiego co się zmieści do naczynia varomyustawić: 30min/varoma/obr.1Każdą kokilkę można zawinąć folią ale ja tego nie robiłamWyjmujemy delikatnie terriny z kokilek i zostawiamy do wystudzenia.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRewelacyje !!! Choć lekko
Rewelacyje !!! Choć lekko zmodyfikowałam przpis
Ciekawy przepis, wypróbuję
Ciekawy przepis, wypróbuję