3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Terrina łososiowa z varomy


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

  • posiekany pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżki chrzanu
  • 1 łyżeczki soli
  • 150 g serka śmietankowego, typu Almette
  • 200 g śmietany 30-36%
  • 4 jajka całe
  • 280 g łosoś surowy
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1 filet z łososia miał ok 350 g po zdjęciu skóry i odcięciu tłuszczu zostało ok.280 g Wszystko zmiksować na mus wielkość obrotów obojętnaZałożyć motylek i jeszcze raz zmiksować na obr 4 Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać już kopystkąPrzełożyć do małych kokilek,miseczek do wszystkiego co się zmieści do naczynia varomyustawić: 30min/varoma/obr.1Każdą kokilkę można zawinąć folią ale ja tego nie robiłamWyjmujemy delikatnie terriny z kokilek i zostawiamy do wystudzenia. 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz