 
                                            
                                     
                                    Czas przygotowania
                                1h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     -- 
                                     -- 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
Tabbouleh z figami
- 150 g komosa ryżowa (quinoa)
- 150 g pomidora, pokrojonego w kostkę
- 5 fig świeżych, pokrojonych na min. ósemki
- 50 g oliwy z oliwek
- 10 liści mięty, świeżej, pokrojonej
- 2 gałązki pietruszki, same liście pokrojone
- 3 łyżki Szczypiorku, pokrojonego drobno
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty
- 1 łyżeczki soli
- sól i pieprz, do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Koszyczek Koszyczek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia wlać 1 litr wody ,
 "Podgrzewanie" Do naczynia włożyć koszyczek "Podgrzewanie" Do naczynia włożyć koszyczek
- Wsypać 150 g komisy ryżowej i 1 łyżeczkę soli
 "Blokada naczynia miksującego"  Ustawić czas 25 min temp. Varoma i obroty 1. "Blokada naczynia miksującego"  Ustawić czas 25 min temp. Varoma i obroty 1.
 na pokrywie można postawić dolna część przystawki varoma
- Ugotowaną komosę odstawić do wystudzenia.
- Do dużej miski dodać pozostałe składniki
- Do miski dodać istudzoną komosę i delikatnie wymieszać
Porady
 Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs pieczonych i ryb
 Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs pieczonych i rybModel urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze