3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rulon serowy z grzybami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 500 gramów zòltego sera (salami, gouda)
  • 50 gramów suszonych grzybów
  • 1000 gramów wody
  • 1 cebula
  • 1 ząbki czosnku
  • 35 gramów oleju z oliwek
  • sòl, pieprz, majeranek, pietruszka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyc w wodzie przez 30min. Wlozyc do Closed lid, dodac troche wody (2 szklanki), : 10min / 100° / obr 1. Wyjac. Naczynie osuszyc. Do Closed lid wlozyc cebule (pokrojona na 4 czesci), czosnek, pietruszke (natka- umyta i wysuszona): 5sek / obr 5. Dodac odcisniete grzyby: 1sek / obr 6. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1.Wyjac, doprawic.  Do Closed lid wlac 1000g wody, na Varomie polozyc papier kuchenny, na nim ser, pokrojony na male kawalki: 40-45min / Varoma / obr 1. Wyjac ser, rozwalkowac, rozprowadzic na nim farsz grzybowy, zwinac w rulon, zostawic do calkowitego wystygniecia, kroic na plastry. Jesli chcemy, by ser rozpuscil sie szybciej, rozdrabniamy go z grubsza w TM i bedac drobniejszy, na Varomie rozpusci sie w kròtszym czasie ( ok. 30min).

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Naprawdę ciekawe! 

    Zgłoszony przez mikulina na sierpnia 3, 2015 at 18:42.

    Naprawdę ciekawe! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z wielkim opóźnieniem

    Zgłoszony przez małgosia50 na listopada 27, 2013 at 10:11.

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z wielkim opóźnieniem

    Zgłoszony przez małgosia50 na listopada 27, 2013 at 10:11.

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z wielkim opóźnieniem

    Zgłoszony przez małgosia50 na listopada 27, 2013 at 10:11.

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z wielkim opóźnieniem

    Zgłoszony przez małgosia50 na listopada 27, 2013 at 10:11.

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Fajnie, ze smakowaly

    Zgłoszony przez veronicab71 na stycznia 20, 2013 at 18:38.

    Fajnie, ze smakowaly Big Smile Big Smile  I przyznam Ci pelna racje, nie wszyscy jadaja grzyby tmrc_emoticons.)  Ale pieczarki swietnie zastapia suszone Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszotka z grzybów to jadam

    Zgłoszony przez immanuel na stycznia 20, 2013 at 14:54.

    pyszotka tmrc_emoticons.) z grzybów to jadam tylko pieczarki, więc suszne grzyby zastąpiłam świerzymi pieczarkami, i dodałat troszkę kminku tmrc_emoticons.) ciekawy smak tmrc_emoticons.) 

    super pomysł te roladki serowetmrc_emoticons.)

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko, świetny pomysł. Ta

    Zgłoszony przez gabi49 na września 22, 2012 at 14:14.

    Veroniko, świetny pomysł. Ta wersja z rozdrobnieniem sera w TM - łatwiejsza i szybsza. Mozna by ten rulon zawinąć (ściągnąć) folią spożywczą do czasu zastygnięcia. Z pewnością taka roladka będzie efektownie wyglądać  pokrojona na półmisku, nie mówiąc już o wspaniałym smaku!Love Love

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze