3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Paprykowe zawijasy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • ciasto drożdżowe:
  • 40 g drożdży
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1/2 szklanki ciepłego mleka
  • 400 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek, lub oleju
  • farsz:
  • 1 duża cebula
  • 2-3 sztuki papryki czerwonej (bądź kolorowej)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • pieprz
  • 6
    35min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Przygotować farsz: papryke umyć, pokroić na paski.

    2. Rozgrzać patelę z oliwą.
    Cebulę wrzucić do naczynia poszatkować 3-4 s obr 4-5, wrzucić na patelkę zeszklić.

    3. Dodać paprykę, podsmażyć i dusić około 10 min do miękości. Odstawić do przestygnięcia, po czym dodać jajko i energicznie wymieszać.

    4. Rozgrzać piekarnik 200 stopni.

     5. Przygotować ciasto. Umieścić w naczyniu składniki na ciasto w podanej kolejności. wyrobić 2 - 3 min/ obr Interwał.

    6. Przełożyć na stolnicę i wyrobić, potem rozwałkować ciato na kształt prostokąta.

    7. Na ciasto równomiernoie położyć zimny farsz, zwinąć  jak roladę.

    8. Poktoić na zgrabne kawałki 2 cm i położyć na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.  Wychodzi ok 12 sztuk.

    9. Piec w piekarniku ok 20 min, do zarunienienia.

    10. SMACZNEGO !!!

    Ps Zdjęcia w przyszłości, bo nie zdążyłam robić. Można zrobić ciasto wg swojego ulubionego przepisu np. na pizzę. Na ciepło smakują z barszczem czerwonym, lub na zimno na drugi dzien pod warunkiem że coś zostanie tmrc_emoticons.;)

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy