Tu jesteś:
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Mazurska sałatka
- 4 jajka na twardo, przekrojone na pół
- 300 gramów ziemniaków, ugotowanych w mundurkach, obranych, przekrojone na pół
- 2 Rzodkiewki, przekrojone na pół
- szczypiorek, posiekany
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki octu jabłkowego
- 2 szczypty pieprz, mielony
- 2 szczypty soli
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo, wykorzystując funkcję gotowania jajek.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek, odważyć do niego ziemniaki, oprószyć solą, gotować na parze 20-25 min/Varoma/obr. 1 lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać jako dodatek do dań głównych lub używać do wybranych przepisów.
- Do naczynia wrzucamy rzodkiewkę i miksujemy 3s/obr. 4
- Dodajemy ugotowane ziemniaki, jajka, oliwę, ocet, sól i pieprz. Miksujemy 4 s/obr 3.
Gotowanie jajek
Gotowanie ziemniaków
Przygotowanie sałatki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
1 porcja to 450 kcal.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz@sinister squidward The seasoning in this dish is...
@sinister squidward The seasoning in this dish is spot on, enhancing the natural flavors of the ingredients and creating a truly memorable taste experience.