3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurska sałatka


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

Mazurska sałatka

  • 4 jajka na twardo, przekrojone na pół
  • 300 gramów ziemniaków, ugotowanych w mundurkach, obranych, przekrojone na pół
  • 2 Rzodkiewki, przekrojone na pół
  • szczypiorek, posiekany
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki octu jabłkowego
  • 2 szczypty pieprz, mielony
  • 2 szczypty soli
5

Przygotowanie

    Gotowanie jajek
  1. Jajka gotujemy na twardo, wykorzystując funkcję gotowania jajek.
  2. Gotowanie ziemniaków
  3. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek, odważyć do niego ziemniaki, oprószyć solą, gotować na parze 20-25 min/Varoma/obr. 1 lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać jako dodatek do dań głównych lub używać do wybranych przepisów.
  4. Przygotowanie sałatki
  5. Do naczynia wrzucamy rzodkiewkę i miksujemy 3s/obr. 4
  6. Dodajemy ugotowane ziemniaki, jajka, oliwę, ocet, sól i pieprz. Miksujemy 4 s/obr 3.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

1 porcja to 450 kcal.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy