3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KAPUŚNIACZKI


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

KAPUŚNIACZKI

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 kostki margaryny
  • drożdży, 5 dkg
  • 3 żółtka
  • 7 łyżeczek śmietana 18%, tyle ile mąka zabierze
  • 1 szczypty soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Przygotowuję farsz: albo same grzbki z cebulką, lub kiszoną ugotowaną kapustę mieszam z farszem grzybowym.

    Wszystkie składniki na ciasto mieszam: 2min./Dough mode. Jeśli ciasto jest tęgie, dokładam śmietany tyle, żeby ciasto było elastyczne.

    Po kawałku ciasta rozwałkowuję na prostokąt o szerokości ok. 10 cm. Farsz układam na środku, zawijam na pół i dociskam widelcem brzegi, aby się dobrze zlepiły. Całość odstawiam do lekkiego wyrośnięcia, maluję białkiem i piekę 25 min w temp. 180 stopni.
10
11

Porady

Wierzch kapuśniaczków można posypać kminkiem. Dla dzieci można przygotować wersję z jabłkiem. Plasteki jabłka umieszczam na rozwałkowanym cieście, wierzch posypuję cynamonem.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy