3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka z pikantnym farszem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

  • 700 g wody
  • 6 jajek
  • 1 awokado, duże, dojrzałe
  • 1 limonka
  • 1 czerwona cebula, przekrojona na połówki (ok. 60 g ) 1 mała papryczka chilli, przekrojona na połówki, bez pestek
  • kilka gałązek kolendry
  • 1 łyżka oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek i umieścić w nim jajka, gotować 16 min/Varoma/obr. 1. 2. Jajka wystudzić, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. 3. Awokado przekroić na pół usunąć pestkę, wydrążyć miąższ i skropić go sokiem z limonki. 4. Do suchego naczynia miksującego włożyć cebulę, chilli i kolendrę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. 5. Dodać awokado, żółtka i olej zmiksować 10 s/obr. 4, kopystką zgarnąć wszystkie składniki ze ścianek naczynia, powtórzyć czynność miksowania. 6. Doprawić solą i pieprzem. Nafaszerować jajka pastą, udekorować kawałkami limonki i listkami kolendry.

10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz