3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

GĘSIE ŻOŁĄDKI W SOSIE MUSZTARDOWYM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

GĘSIE ŻOŁĄDKI

  • 500 g żołądków z gęsi, oczyszczonych z błon
  • 150 g włoszczyzny
  • 1 tyżeczka soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 10 ziaren ziela angielskiego
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 1500 litra wody

SOS MUSZTARDOWY

  • 200 g śmietany, min.30%
  • 25 g musztardy francuskiej
  • 60 g musztardy
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu, mielonego
  • 2 g kurkuma, suszona, mielona

PLACKI ZIEMNIACZANE

  • przepis znajduje się na platformie Cookido lub Kolekcji Kulinarne ABC
5

Przygotowanie

    GĘSIE ŻOŁĄDKI
  1. 1. Wszytskie składniki wkładamy do koszyczka i umieszczamy w naczyniu, zalewając wodą tak aby zakryły wszystkie składniki 90min./100C/Gentle stir setting
    2. Po tym czasie sprawdzamy czy żołądki sa ugotowane ( gdyby były zbyt twarde przedłużamy gotowanie na kolejne 15min.)
    3. Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy na bok gotowe żołądki.
  2. SOS MUSZTARDOWY
  3. 1. DO naczynia miksujacego wkładamy wszytskie skłądniki na sos.
    Załanczamy fukncję ZAGĘSZCZANIE ( funkacja znajduje sie w TM6 - trwa 12 min.)
    2. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone w ćwiartki żołądki.
    3. Podgrzewamy 3min./98C/Counter-clockwise operation 0,5
    4. Sos z żołądkami podajemy z plackami ziemniaczanymi ( przepis na placki znajduje się w Kolekcji "Kulinarne ABC" lub na platfornie Cookido)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy