Czas przygotowania
                                2h 0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                2h 0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     4 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            Składniki
GĘSIE ŻOŁĄDKI
- 500 g żołądków z gęsi, oczyszczonych z błon
 - 150 g włoszczyzny
 - 1 tyżeczka soli
 - 2 liście laurowe, suszone
 - 10 ziaren ziela angielskiego
 - 2 szczypty pieprzu, mielonego
 - 1500 litra wody
 
SOS MUSZTARDOWY
- 200 g śmietany, min.30%
 - 25 g musztardy francuskiej
 - 60 g musztardy
 - 2 szczypty soli
 - 2 szczypty pieprzu, mielonego
 - 2 g kurkuma, suszona, mielona
 
PLACKI ZIEMNIACZANE
- przepis znajduje się na platformie Cookido lub Kolekcji Kulinarne ABC
 
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                        
                        Koszyczek - 
                        
                        
                        Kopystka - 
                        
                        
                        Naczynie miksujące kompletne premium 
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Wszytskie składniki wkładamy do koszyczka i umieszczamy w naczyniu, zalewając wodą tak aby zakryły wszystkie składniki 90min./100C/
"Mieszanie" 
2. Po tym czasie sprawdzamy czy żołądki sa ugotowane ( gdyby były zbyt twarde przedłużamy gotowanie na kolejne 15min.)
3. Po ugotowaniu odcedzamy i odkładamy na bok gotowe żołądki. - 1. DO naczynia miksujacego wkładamy wszytskie skłądniki na sos.
Załanczamy fukncję ZAGĘSZCZANIE ( funkacja znajduje sie w TM6 - trwa 12 min.)
2. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone w ćwiartki żołądki.
3. Podgrzewamy 3min./98C/
"Obroty wsteczne"  0,5
4. Sos z żołądkami podajemy z plackami ziemniaczanymi ( przepis na placki znajduje się w Kolekcji "Kulinarne ABC" lub na platfornie Cookido) 
GĘSIE ŻOŁĄDKI
SOS MUSZTARDOWY
Model urządzenia Thermomix®
- 
                    
                        Przepis jest tworzony dlaTM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
               Kategorie przepisów: 
                                      
                
              
          
      INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                        
                    
                    
                                    
                        
                        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
        
Komentarze
Sos ok podałam z kuskusem.