Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Wariant Porterówka
- 1 litra piwa Porter
- 1/4 litra spirytusu rektyfikowanego 96%
- 200 g cukru trzcinowego
- 1 laski wanilii
- 250 g wody
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy piwo i wodę, wsypujemy cukier i wkładamy przekrojoną na pół laskę wanilii.
Gotujemy 7min/70'C/obr.4.
Następnie wyławiamy wanilię i odstawiamy piwo do ostudzenia. Do zimnego piwa powoli wlewamy spirytus i mieszamy 15s/obr.4.
Przelewamy do butelek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz