3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kompot z jabłek i śliwek


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Kompot z jabłek i śliwek

  • 1 plastry cytryny
  • 2 łyżeczki cukru brązowego, lub miodu
  • 4 porcje śliwki, suszone, sztuki
  • 4 porcje jabłka, słodkie, średniej wielkoci
  • 1 litra wody
  • 2 szczypty łyżeczka cynamonu mielonego
5

Przygotowanie

    Kompotu z jabłek i śliwek
  1. Do naczynia miksującego wlewamy 1 l wody. Dodajemy wszystkie składniki czas 15 minut /  Varoma / Counter-clockwise operation

  2. Po ugotowaniu możemy kompot przelać do dzbanka z kawałkami owoców lub zmiksować go czas 30s / obr.5.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Świetny przepis! Dałam tylko więcej wody, tj....

    Zgłoszony przez Bambolina27 na października 20, 2017 at 14:27.

    Świetny przepis! Dałam tylko więcej wody, tj. 1600g oraz nie miskowałam oczywiście tmrc_emoticons.) bo rodzinka uwielbia klasyczny kompot.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma za co Mój mąż

    Zgłoszony przez Kocica na grudnia 10, 2012 at 21:13.

    Nie ma za co tmrc_emoticons.) Mój mąż uwielbia kompoty, więc doyć często je robię  tmrc_emoticons.;)

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świeżo zrobiony rozgrzewający

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 4, 2012 at 21:45.

    Świeżo zrobiony rozgrzewający kompot na zimne dni tmrc_emoticons.D Big Smile dziękuję za przepis. Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze