Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 20 g soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- 12-15 goździków
- 750 g czerwonego wina, wytrawnego
- 200 g wody
- 100 g cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem wina, zagotować 5 min/100°C/obr. 1.
Dodać czerwone wino, podgrzać 7 min/80°C/obr.1, nie gotując. Przecedzić przez koszyczek, podawać gorące.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Szybkie, proste i niedrogie.Świetny napój na chłodne dni. Można dodać więcej lub mniej cukru i przypraw korzennych, w zależności od upodobań.
W punkcie 1. można dodać również skórkę obraną z jednej sparzonej cytryny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWino na grzaniec nie powinno przekraczać 70...
Wino na grzaniec nie powinno przekraczać 70 stopni - no chyba że lubicie kompot.
Powyżej 80 stopni następuje destylacja jeśli ktoś ma zamiar zrobić bimberek.
Nawet z białym wytrawnym jest przepyszne...
Nawet z białym wytrawnym jest przepyszne...
wypróbowane pyszne
wypróbowane pyszne
pyszne na chlodne dni😀 szczerze polecam i...
Pyszne
Pyszne
U mnie, (z braku pomarańczy),
U mnie, (z braku pomarańczy), z dodatkiem mandarynek
i z anyżem,super aromatyczne, pychotka 
Pycha i świetnie rozgrzewa,
Pycha i świetnie rozgrzewa, dałam mniej cukru (tyle ile poprzedniczki w komentarzach). Dla urozmaicenia wrzuciłam plaster pomarańczy
wlasnie zrobilam, bardzo
wlasnie zrobilam, bardzo dobre wino chociaz dalam tylko 50 g cukru
Właśnie mam zamiar spróbować
Właśnie mam zamiar spróbować zwłaszcza że zapowiadają przymrozki i takie winko napewno się przyda
Winko przepyszne. Mam tylko
Winko przepyszne. Mam tylko jeden problem, noże w thermomixie co jakiś czas mi się zatrzymują, tak jakby podchodziły pod nie goździki i je blokowały. Muszę więc najpierw wrzucić same goździki i troche je skruszyć i wtedy jest ok. Czy miał ktoś może też taki problem?
Ja też dodaję troszkę soku z
Ja też dodaję troszkę soku z pomarańczy dodatkowo
uwielbiamy z mężem winko grzane
wychodzi naparwdę przepyszne
Przysmak zimowych wieczorów
Przysmak zimowych wieczorów
Ja dodałabym troszkę mniej
Ja dodałabym troszkę mniej cukru i cynamonu. Ale oprócz tego pycha
Pycha
Pycha
Polecam, pyszne.
Polecam, pyszne.
Bardzo dobre. Polecam.
Bardzo dobre. Polecam.
100 st C ?! By pozbyc sie
100 st C ?!
By pozbyc sie alkoholu?
ja proponuje temp nie wyższa niż 80 stC
etanol wrze w temp 78 st C
Zrobiłam,wkroiłam pomarańcze
Zrobiłam,wkroiłam pomarańcze ,jest super

polecam dodać sok
polecam dodać sok pomarańczowy (zmiksowane pomarańcze)
Efcia