 
                                            
                                    Składniki
- 100 g mąki
- 2 jajka
- 80 g mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 300 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 10 g oleju
- 1 ząbka czosnku
- 100-120 g białej cebuli, pokrojonej na kawałki
- 80 g parmezan, pokrojonego na kawałki
- 4 porcje serka kremowego, ok. 70 g
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1 Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. - 2 Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 15 s/obr. 7. Przełożyć do innego naczynia i odstawić. - 3 Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 s/obr. 5. - 4 Dodać oliwę, zdjąć miarkę, dusić 5 min/Varoma/obr. 1. - 5 Dodać cukinię i sól, zmiksować 5 s/obr. 5. - 6 Dodać parmezan, mleko, mąkę i jajka, zmiksować 10 s/obr. 7. - 7 8 natłuszczonych małych naczynek do zapiekania wypełnić do połowy masą, do każdego włożyć pół porcji serka i przykryć pozostałą częścią masy. Piec 25 minut (200°C). - 8 Przed wyjęciem z foremek odstawić do ostygnięcia na 10 minut. - Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu 
Porady
• Danie można podawać w naczynkach, w których zostało upieczone. • Ten przepis to dobry sposób, aby przemycić do dziecięcego menu potrawę z cukinii. • Podawać na ciepło z sałatką jako lekki obiad. Można serwować jako dodatek do dania głównego.
Przepis z książki: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Bardzo smaczne
Fajne, delikatne i smaczne mufinki moim zdaniem idealne zamiast ziemnaków do głównego dania.
 moim zdaniem idealne zamiast ziemnaków do głównego dania.
Bardzo dobre, połączyłam je jako piątkowe drugie danie z tapenadą z bakłażana by Annjak
Bardzo dobre, do wypróbowania jeszcze z kulkami z mozarelli
Akurat na cukiniowy sezon
przepyszne ! robiłam też z braku laku w silikonowych muffinkach - da się
Acha- moja 1,5 roczna córcia też się zajada
REWELACJA!!!! Robilam już kilka razy... Każdemu smakują... Ja mocniej przyprawiam- 3 ząbki czosnku, łyżeczka soli i pieprz... PYCHA!!! Piekę w kokilkach- wychodzą 4 spore babeczki i jedna mała. Daję serek kremowy Turek, ale koniecznie smakowy- czosnkowy lub ziołowy...
Jutro wypróbuję...