3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ayran - turecki napój jogurtowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

napój

  • 375 g jogurtu naturalnego, bałkańskiego / greckiego
  • pół łyżeczki soli
  • 65 g wody niegazowanej
5

Przygotowanie

    Ayran - turecki napój jogurtowy
  1. Zmiksować wszystkie składniki 30sekund, obrót 9.Ayran to popularny turecki jogurt na słono. Podaje się go na zimno. Idealnie nadaje się do spożywania wraz z daniami głównymi, w tym przede wszystkim z mięsem, a także między posiłkami. Doceniany jest przede wszystkim latem, a wszystko dzięki temu, że znakomicie gasi pragnienie. Pozwala na znakomite orzeźwienie nawet podczas najbardziej upalnych dni.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • W Turcji nie dodaje się mięty

    Zgłoszony przez ishanik na maja 16, 2014 at 17:11.

    W Turcji nie dodaje się mięty do ayranu. Z tego co wiem, w Iranie dodają.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • jeszcze dodatek mięty

    Zgłoszony przez szymon70 na maja 9, 2014 at 15:13.

    jeszcze dodatek mięty

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Napewno spróbuję, brzmi

    Zgłoszony przez lilly20 na marca 28, 2014 at 15:20.

    Napewno spróbuję, brzmi ciekawie.

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Brzmi ciekawie, kuchnia

    Zgłoszony przez alicj@ na stycznia 27, 2014 at 09:41.

    Brzmi ciekawie, kuchnia turecka jest świetna wiec na pewno wypróbujętmrc_emoticons.)

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze