3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fasolka mung z brązowym ryżem


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Składniki:

  • 50 g fasolka mung
  • 100 g ryż brązowy
  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu cayenne
  • 1 szczypty kurkumy
  • kukurydza, do dekoracji
  • 750 g wody, do namoczenia
  • 1500 g wody, do gotowania
5

Przygotowanie

    Sposób wykonania:
  1. 1. Włóż do Closed lid fasolkę i ryż, zalej wodą 750g. Zostaw na noc.

    2. Przełóż fasolkę i ryż do koszyczka, wlej 1,5l wody i gotuj 35-40min/Varoma/obr.1

    3. Przy pomocy kopystki wyciągnij koszyczek, dopraw przyprawami i wyłóż na talerz.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Danie można skropić oliwą z oliwek.

Fasola mung – jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Posiada zdolność usuwania wszelkich toksyn z organizmu, korzystnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy. Stosowana w leczeniu zatruć pokarmowych, zatruć ołowiem i pestycydami, czyraków i udarów słonecznych, zapalenia spojówek i obrzęków – szczególnie kończyn dolnych. Wykorzystywana jest również w leczeniu wysokiego ciśnienia, kwasicy oraz owrzodzeń żołądkowo-jelitowych.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz